Autolasit ja tarvikkeet lähes kaikkiin automerkkeihin ja -malleihin löydät varastostamme lyhyellä toimitusajalla!

Autolasit

Laajan hankintaverkostomme avulla löydämme myös harvinaisemmatkin lasit. Lisäksi varastostamme löytyvät sivu- ja takalasit, liimat, asennustarvikkeet ja -työkalut. Tuotevalikoimamme on nähtävissä verkkokaupassa.

Olemme sitoutuneet jatkuvaan laadun ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Toimitamme vain laadultaan alkuperäisiä vastaavia autolaseja, jotka hankimme ainoastaan autovalmistajien hyväksymiltä lasivalmistajilta.

AGC-laatusertifikaatti

Mikäli yrityksesi asentaa autolaseja ja kiinnostuit yhteistyöstä, ota yhteyttä myyntiimme.

Tuulilasi ja sen ominaisuudet

Tuulilasin kehitys osana auton kantavaa rakennetta ja turvajärjestelmiä on ollut 2000-luvulla nopeaa. Viisi vuotta sitten ns. kapseloitujen tuulilasien osuus oli kokonaismyynnistä noin 30 % ja niiden osuus on kasvanut jo noin 45 %:iin. Vastaavasti sadetunnistimella varustettujen lasien osuus oli 5 vuotta sitten n. 35 %, tällä hetkellä noin 50 % ja kehityksen odotetaan edelleen jatkuvan.

Tuulilasi on ohentunut v. 2000-2015 välillä keskimäärin 10% ja mahdollisuudet lasin korjaamiseen ovat tästä johtuen tasaisesti pienentyneet. Samalla ilmanvastuksen vähentämiseksi lasin muotoa ja kokoa on muutettu yhä enemmän korin linjoja vastaavaksi. Tuulilasien pinta-ala on kasvanut v. 2000-2015 välillä keskimäärin +15% (esimerkkeinä VW Golf +33% ja Audi A4 +18%).

Nämä muutokset aiheuttavat osaltaan varastointi- ja kuljetuskustannusten tasaista kasvua, sillä yhden lasin toimittamiseksi tarvitaan yhä enemmän tilaa ja yksittäispakkaamisen tarve kasvaa. Esim. turvajärjestelmiin kytköksissä olevien ADAS-lasien määrän kasvaessa 50%:iin kaikista tuulilaseista, vaikutus logistiikkakustannuksiin tulee arvioiden mukaan olemaan +18%.

Kuva

Kuljettajaa avustavat turvajärjestelmät (ADAS)

Voimakkaimmin kasvava ja lasin vaihtamiselle eniten vaatimuksia asettava muutos on ADAS-järjestelmien (Advanced Driver Assistance System) lisääntyminen. Kuljettajaa avustavat järjestelmät käyttävät hyväkseen ajoneuvoon sijoitettuja kamera-, tutka-, LiDAR- ja ultraäänitunnistimia, jotka lähtökohtaisesti vaativat kalibroinnin tuulilasin vaihdon jälkeen. Vuonna 2014 lasiin liitettyjen kameroiden ja tunnistimien osuus oli Euroopassa n. 1%, kun vuonna 2020 osuuden arvioidaan olevan jo 40%.

Turvajärjestelmillä varustettujen lasien vaihto vaatii korkeaa ammattitaitoa ja aiheuttaa alan toimijoille jatkuvan koulutustarpeen ja järjestelmien päivittämisen. Lisäksi lasille asetettavat laatuvaatimukset kasvavat, sillä mahdolliset laatuvirheet voivat estää turvajärjestelmien virheettömän toiminnan lasinvaihdon jälkeen.

Tuulilasinäyttöjen (HUD, Heads-up Display) ja laajennetun todellisuuden (AR, Augmented Reality) mukaantulo ajamisen hallintaan odottavat vielä tulemistaan, mutta tuovat jatkossa omat vaatimuksensa lasin korkeaan laatuun sekä sen korjaamiseen ja vaihtamiseen.

ADAS

Kuvat: Belron International Ltd

Verkkokauppamme on myös tuoteluettelo, josta näet kaikki myynnissä olevat tuotteet ja niiden saatavuuden. Jos yrityksesi asentaa autolaseja ja olet kiinnostunut tuotteistamme, ota yhteyttä myyntiimme!

Verkkokauppaan